In de jaren 90 was de FRG-8800 de meest favoriete ontvanger van de kortegolf luisteraars deze werd op grote schaal gebruikt. Het was een kortegolf-ontvanger, die niet te duur was en een goede ontvangst bood. Lang geleden was het een bestseller.

De Yaesu FRG-8800-ontvanger combineert de kenmerken van Yaesu’s vorige wereldberoemde FRG-serie met microcomputertechnologie. Veel nieuwe functies sinds de FRG-7700 zijn toegevoegd, zoals een groot LCD-scherm met 100 Hz frequentiedisplay en een unieke staafgrafieksignaalmeter.

Een toetsenbord met 21 toetsen is bedoeld voor digitale invoer van frequenties en voor het programmeren van het twaalfkanaals interne geheugen. Het scannende geheugen slaat frequentie- en modusgegevens op. De modi AM, LSB, USB, CW en FM kunnen met de drukknop worden geselecteerd.

Selecteerbare AGC-snelheden, ruisonderdrukking en dubbele afstemming zorgen voor comfortabele bediening en eenvoudige bediening. All-mode squelch, toon en verzwakker zijn ook te zien. De fijnafstemregeling maakt SSB-, CW- en RTTY-afstemming eenvoudiger.

Het achterpaneel heeft antenne-ingangen die beschikbaar zijn voor coaxiale of draadinvoer. Extra frequentiedekking is beschikbaar met de toevoeging van de optionele FRV-8800 VHF-converter, waardoor luisteren naar 118 MHz – 174 MHz mogelijk is.

De tweedehands prijs ligt tussen de €100 en de €250 euro.